Наша компанія виробляє топлене масло (гхі) та олії холодного віджиму (сиродавлені). Невеличке крафтове виробництво знаходиться у зеленій зоні міста Ірпінь та відповідає усім державним стандартам, а продукція сертифікована згідно з ДСТУ.
Основною особливістю нашого масла є дуже повільне томління натурального вершкового масла при невисокій температурі.
Така технологія дозволяє:
Таким чином ми отримуємо майже 100% молочний жир - найцінніше що є у молоці. До речі, цей спосіб приготування топленого масла має глибоке коріння в українській спадщині. Здавна українські господині не просто розтоплювали масло, а томили його в глиняних горщиках у печі. Цей процес тривав цілу добу й вимагав терпіння та майстерності.Ми ж вирішили відтворити цю традицію за допомогою сучасного обладнання.
Ми не тоПимо масло при високих температурах, як це робить більшість
виробників, щоб отримати продукт швидше, дешевше та у великій кількості.
Ми, навпаки, тоМимо масло протягом тривалого часу при стабільній
невисокій температурі.
Через це ми називаємо наше масло «ТОМЛЕНЕ».
Під час томління чистий жир золотистого відтінку відокремлюється від води, білків та інших домішок, а вершковий смак та запах вершкового масла не змінюються через відсутність підсмажування білків.
Очищене таким чином масло може зберігатися кілька років без потреби в охолодженні та консервації.
Ми віримо, що справжній смак базується на максимально природних та якісних інгредієнтах. Тому ми використовуємо тільки фермерське вершкове масло найвищої якості, а також вершкове масло, виготовлене на сертифікованих органічних фермах європейського зразка.
Продукт є суперфудом, адже містить у собі вітаміни (А, Е, D і К) та корисні нутрієнти, що в комплексі зміцнюють імунну систему людини, покращують травлення та стимулюють функції печінки, живлять тканини мозку.
Томлене масло вважається ідеальним для смаження, на відміну від звичайної рафінованої олії, яка проходить обробку хімічними речовинами, високою температурою та містить трансжири.
Масло має температуру димлення понад 200 °C. Тому при готуванні не утворюються канцерогени, які провокують виникнення раку. Його можна використовувати для приготування або додавання до: м'ясних страв, рибних страв, десертів, випічки, гарячих напоїв.